Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Avrasya Tüneli, Mavi Nokta Sertifikası Aldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından teknik çerçevesi oluşturulan Mavi Nokta Ağı sertifikasyon sürecini başarıyla tamamladığını duyurdu. Paris’te düzenlenen törende Mavi Nokta Ağı Genel Sekreteri tarafından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Avrasya Tüneli yetkililerine sertifikalar takdim edildi.

Bakan Uraloğlu, Mavi Nokta Ağı’nın dünya genelinde kaliteli, sürdürülebilir ve kapsayıcı altyapı yatırımlarını teşvik etmeyi amaçlayan küresel bir girişim olduğunu vurgulayarak, “Avrasya Tüneli, sertifika almayı başaran ilk ulaştırma projesi olarak Paris İklim Anlaşması’nın hedeflerini destekleyen yapıya sahiptir.” sözlerini kullandı.

“Avrasya Tüneli Çevreye Duyarlı Bir Ulaşım Alternatifi Olarak Hizmet Veriyor”

Avrasya Tüneli’nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Uraloğlu, tünelin İstanbul’un Asya ve Avrupa yakalarını birleştirdiğini ve çevreye duyarlı bir ulaşım alternatifi sunduğunu ifade etti.

155 Milyon Araç Avrasya Tüneli’nden Geçti

2016 yılından bu yana 155 milyon aracın Avrasya Tüneli’ni kullandığını belirten Bakan Uraloğlu, tünelin sunduğu ekonomik ve çevresel faydaları da dile getirdi. Tünelin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ve 2024 yılında elde edilen ekonomik faydanın 445 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Avrasya Tüneli Sürdürülebilir Enerji Üretiyor

Avrasya Tüneli, sürdürülebilirlik kapsamında güneş enerjisi santrali ile yıllık 322 bin 880 kilovat saat enerji üretiyor. Bakan Uraloğlu, bu sayede temiz enerji kaynaklarından faydalanıldığını ve yıllık 210 ton karbon emisyonunun azaltılmasına destek verildiğini belirtti.

Related Posts

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

Bakan Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı.

Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Baykar tarafından geliştirilen milli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3’ün gemiye iniş-kalkış testlerine 4. prototip katıldı ve bir ilke imza atıldı.

Bakan Kacır: Turizm gelirlerinde 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora imza attık

Kars’ta yapımı tamamlanan ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Geçtiğimiz yıl ülkemize gelen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 9,8 artışla 62,3 milyona ulaştı. Turizm gelirlerinde de 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora daha imza attık. Ülkemiz turizminin sürdürülebilir büyümesini sağlamak, yeni destinasyonlar oluşturarak cazibe merkezlerini artırmak temel hedeflerimiz arasında bulunuyor” dedi.

Türkiye’nin dev şirketinin patronuna, atalarının toprağında 27 milyar liralık darbe

Türkiye’nin en büyük tekstil şirketlerinden Bursel, Özbekistan’da yaptığı yatırımların ‘kamulaştırıldığı’ iddiasıyla açtığı 700 milyon dolarlık (yaklaşık 27 milyar TL) davayı kaybetti. Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıkları Çözüm Merkezi (ICSID) 8 yıldır devam eden davada Özbekistan lehine karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir