Belçika’da taş çalma modası: ‘Kaldırımları rahat bırakın!’

Bruges, UNESCO Dünya Mirası Kaldırım Taşları İçin Uyarıda Bulunuyor

Belçika’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Bruges şehri, ziyaretçilere kaldırım taşlarının hediyelik eşya olmadığını hatırlatıyor.

Belediye Meclisi üyesi Franky Demon, her ay 50 ila 70 kaldırım taşının ziyaretçiler yüzünden kaybolduğunu ve metrekare başına yaklaşık 200 euro onarım maliyeti oluştuğunu belirtiyor.

“Lütfen Taşları Oldukları Yerde Bırakın”

Brussels Times’a konuşan Demon, turistlere seslenerek, “Biz sadece saygı istiyoruz. Bruges’de yürümek, yüzyıllardır süregelen tarihin üzerinde yürümek anlamına geliyor. Lütfen bu taşları ait oldukları yerde bırakın” diyor.

Minnewater, Vismarkt, Grand Place ve Gruuthuse Müzesi gibi yerel noktaların hızla parke taşlarını kaybettiğini aktaran yetkililer, bunun yayalar için güvenlik tehlikesi yarattığını vurguluyor.

Güvenlik Tehlikesi Oluşturuyor

Arnavut kaldırımlarının kaldırılmasının hem sakinler hem de ziyaretçiler için açık bir güvenlik riski oluşturduğuna dikkat çeken Demon, eksik veya gevşemiş taşların tökezleme tehlikeleri yarattığını ve onarımlar için sık sık yeni görevlendirmeler yapıldığını belirtiyor.

Demon, Arnavut kaldırımlarının “şehrin ruhunun bir parçası” olduğunu ve gelecekteki ziyaretçiler için olduğu gibi bırakılması gerektiğini vurguluyor.

Tur Rehberi Öldürülmüştü

Bruges’da yerel halk, turizme karşı ilk kez tepki gösteriyor. Geçtiğimiz temmuz ayında bir tur rehberi, şehirdeki kültürel mirasın tahrip edildiği gerekçesiyle dehşete kapılan bir turist grubunun gözü önünde köprüden itilerek öldürülmüştü.

31 yaşındaki Hollandalı tur rehberi Pascal Gerritsen, St Bonifacius Köprüsü’nde kimliği belirsiz bir adamın bisikletle itmesi sonucu Dijver Kanalı’na düşmüştü.

Kendisine “Mimarlığın Maskeli Aşığı” adını veren bir adam, Pascal’ı kasıtlı olarak iten kişinin kendisi olduğunu ve “mimariye saygı duymadığını” iddia etti.

Related Posts

Klima kavgası çıktı: Arkadaşının boğazını kesti

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, klima yüzünden çıkan tartışma cinayetle sonuçlandı.

100 kişinin hayatını kaybettiği deprem davasının bilirkişi raporu 2.5 yıl sonra geldi

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 100 kişinin hayatını kaybettiği Süleyman Mutlu Apartmanı’na ilişkin ilk bilirkişi raporu, depremin üzerinden iki buçuk yıl geçtikten sonra soruşturma dosyasına girdi.

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

Tokyo Camisi’nin açılışının 25. yılı

Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte “Geçmişten Günümüze Tokyo Camisi Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi. Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Oğuzhan Ertuğrul, yaptığı konuşmada Tokyo Camisi’nin yalnızca ibadet mekanı olmadığını, aynı zamanda …

TEM Otoyolu’nda otomobilin çarptığı yaya can verdi

TEM Otoyolu’nda otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AKP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’a “geçmiş olsun” ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AKP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’a “geçmiş olsun” ziyareti