Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Şehnaz Kanat, Akciğer Nakli Operasyonuyla Nefes Aldı!

Şehnaz Kanat, İzmir Çeşme’de yaşayan 41 yaşında bir kadındı. Akciğer sertleşmesi teşhisi konulduğunda, nefes almakta ciddi zorluklar yaşamaya başladı. Son 4 yılı oksijen cihazına bağlı olarak geçiren Kanat, Bilkent Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen akciğer nakli operasyonu sayesinde rahat bir nefes almaya başladı.

Şehnaz Kanat, hastalığının ilk belirtilerinin kuru öksürük olduğunu ve zamanla durumunun ağırlaştığını belirtti. Tarım işleriyle uğraşan Kanat, alerjisinin de hastalığını etkilediğini ifade etti. 7 yıl boyunca sürekli oksijen desteği almak zorunda kaldığını, ancak ameliyat sonrası durumunun değiştiğini söyledi.

Akciğer nakli öncesinde 24 kilo veren Kanat, ameliyat sonrası hızla toparlandığını ve günden güne kendisini daha iyi hissetmeye başladığını dile getirdi. Nakil sürecinde emeği geçen tüm doktorlara minnettarlığını ifade eden Kanat, geçirdiği sürecin uzun ve zorlu olacağını fakat umudunu asla yitirmediğini belirtti.

Akciğer Nakli Merkezi Sorumlusu: “Nakil Süreci Zorlu Geçiyor”

Bilkent Şehir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği ve Akciğer Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Yekeler, akciğer naklinin diğer organ nakillerine kıyasla daha zorlu bir süreç olduğunu vurguladı. Hastaların genellikle KOAH, akciğer sertleşmesi gibi hastalıklar nedeniyle bu operasyonu geçirdiğini belirten Yekeler, Kanat’ın durumunun önceden alarm verici boyutlara ulaştığını ve nakil sayesinde hayatının kurtarıldığını ifade etti.

  • “Hastamız Şehnaz Kanat uzun bir süredir akciğer sertleşmesi nedeniyle oksijen desteği alıyordu. Durumu o kadar ciddiydi ki günlük işlerini dahi yapamaz hale gelmişti. Ancak günün birinde organ bağışı sayesinde yeni bir umut doğdu. Ameliyatın ardından hastamızın yaşam kalitesi belirgin bir şekilde arttı ve oksijen ihtiyacı ortadan kalktı.”

Prof. Dr. Yekeler, akciğer sertleşmesinin çeşitli sebepleri olduğunu söyleyerek, hastalığın tedavisinin olmadığını ancak nakil operasyonlarının başarılı sonuçlar verdiğini belirtti. Organ bağışının önemine vurgu yapan Yekeler, ülkemizde ne kadar çok insanın organ bağışı yaparsa, o kadar çok hastanın hayata tutunabileceğini ekledi. Türkiye’deki organ nakli başarı oranının dünya standartlarının üzerinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Related Posts

Doktorların hasta için isteyeceği tahlillere kısıtlama

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında doktorların hasta için isteyeceği tahliller sınırlandırıldı. Yeni uygulamaya hekimlerden tepki yağdı: “Tedaviyi geciktirir”

Hızlı kilo vermek istiyor ancak spor salonundan nefret ediyorsanız, işte tam size göre egzersiz: Dünyada popüler oldu

TikTok’ta viral hale gelen bu basit yürüyüş egzersizi, özellikle spor salonuna gitmek istemeyenler arasında büyük ilgi görüyor. İşte 12-3-30 yöntemi…

Sağlık Bakanlığı’ndan sınav kaygısı uyarısı

Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin sınav kaygısını fark etmelerinin ve bu kaygıyı kontrol altına almalarının önemli olduğunu belirtti.

Çocukluk travmaları çikolata kisti riskini %60 artırıyor

İsveçli bilim insanları, çocukluk travması bulunan kadınların çikolata kistine yakalanma riskinin travması olmayanlara kıyasla daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

LGS Öncesi Kaygı Uyarısı Geldi!

LGS heyacanı sürüyor. Uzmanlar LGS’ye girecek adaylara ve ailelerine kaygı uyarısında bulundu.  Kaygınızı kontrol edemiyorsanız, çocuğunuzla vakit geçirmeyin!

Skandal sonrası özel hastaneler baştan aşağı değişiyor! Yeni dönem başlıyor

Yenidoğan çetesi skandalının ardından çokça tartışılan özel hastaneler için A’dan Z’ye sistem değişiyor.