Dünyaca ünlü Anzer balının kilosu 4 bin liraya çıktı: Altınla yarışıyor

Anzer Yaylası, nadir çiçek çeşitleriyle bilinen zengin florasıyla tanınır. Bu yıl, bu özel bölgeden elde edilen Anzer balının kilogramı altınla yarışacak seviyeye geldi. Kilogram başına 2 bin 500 TL olarak belirlenen Anzer balının fiyatı, bu yıl 4 bin liraya kadar yükseltildi.

NUMUNE BAL TAHLİL EDİLECEK

Hacettepe Üniversitesi Anzer’deki bal üretiminin yoğun olduğu 10 bölgeye kendi kovanlarını bir ay sonra açmak için kurarak mühürledi. Yeniden açılacak petekten alınan numune bu yılın referans ürünü olacak. Bal sağımının sona ermesiyle birlikte Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne gönderilecek bal numuneleri, üniversitenin elindeki çiçek listesi değil kendi kovanlarından aldıkları referans ballar örnek alınarak tahlil edilecek.

“TÜKETİCİYE ORİJİNAL BALIN ULAŞTIRILMASI İÇİN”

Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Muzaffer Deniz, verimli bir sezon olacağını düşündüklerini ve şu an yaylada bir bal havası olduğunu belirterek, “Bazı iklim değişikleri sebebiyle Anzer Yaylasındaki florada değişiklik olup olmadığına dair araştırma yapılıyor. Hocalarımız kovanlara gelerek mühürleme yaptı. Yeni dönemde Anzer Yaylasında çiçek kaybı veya artışı var mı diye çalışma yapılıyor. Bu da tüketici için önemli. Hem Anzer Yaylasında ayırt edici özelliklerin belirlenmesi ve tüketiciye de orijinal balın ulaştırılması için böyle bir çalışma yapılmaktadır” dedi.

YENİ FİYAT 4 BİN LİRA

Anzer balının yeni sezonda fiyatının arttığını aktaran Deniz, “Anzer balının yeni dönemde 1 kilogramlık fiyatı 4 bin lira olarak belirlendi. Yarım kiloluk Anzer balının fiyatı da 2 bin lira olarak belirlendi. 250 gramlığı ise bin lira olarak belirlenmiştir. Yakın zamanda güncelleme yapılacaktır. Tüketicilerimize buradan tekrardan duyuruyoruz. Coğrafi işaretli Anzer balı ibareli hakiki Anzer balını kooperatiflerden güvenle temin edebilirler.” şeklinde konuştu.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir