Ethereum ETF Onayı Bu Tarihte: ETH’yi Bu Seviyeye İtebilir!

Bloomberg’e göre ABD SEC, Temmuz ortasına kadar ilk ABD Ethereum ETF’lerini onaylayabilir. SEC’in Ethereum ETF başvuru sahiplerine yönelik son geri bildirimleri küçük çaplı olup olumlu bir diyaloğa işaret ediyor. Aralarında BlackRock ve Fidelity’nin de bulunduğu büyük finans firmaları, onay bekleyen Ethereum ETF’lerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu ürünlerin piyasaya sürülmesiyle kripto para fonlarına ne kadar sermaye girişi sağlayacağı konusunda çeşitli spekülasyonlar var.

SEC ilk ABD Ethereum ETF ürünleri için onaya yaklaştı

Bloomberg analistlerine göre ABD SEC, yakında ilk Amerikan Ethereum ETF’lerini onaylayabilir. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere güncellenmiş başvurular için son tarih 8 Temmuz’a kadar uzatıldı. Bununla birlikte, varlık yöneticileri Temmuz ortasına kadar bir karar çıkacağından umutlu. Bu gelişme, bu yılın başlarında ABD spot Bitcoin ETF’lerinin coşkuyla karşılanmasının ardından önemli bir kilometre taşını işaret edebilir.

SEC’in Ethereum ETF başvuru sahipleriyle son etkileşimleri, yalnızca küçük sorguları içeren son geri bildirim turu ile yapıcı bir diyalog öneriyor. Mayıs ayında komisyon, bu ürünleri listelemek için bir borsa teklifini onaylayarak ileriye dönük ivmeye işaret etmişti. Bununla birlikte, fiili ticaret ayrı ve müteakip bir onay olmadan başlayamaz. BlackRock Inc., Fidelity Investments, 21Shares ve Invesco gibi finans devleri Ethereum ETF’leri için yeşil ışık bekleyenler arasında yer alıyor. Fon ücretleri gibi birçok ayrıntı açıklanmamış olsa da, bu Ether portföylerinin Ocak ayında ABD spot Bitcoin ETF’lerinin 52 milyar dolar varlık çektiği zaman görülen talebi yansıtıp yansıtmayacağı beklentisi artıyor.

Ethereum ETF, ETH fiyatını bu seviyeye itebilir!”

Yeni bir raporda, kripto para borsası Gemini, bu yeni fonların ticaretin sadece ilk altı ayında 3-5 milyar dolar net giriş çekebileceğini belirtti. Bu olumlu görünüm, bu yılın başlarında Bitcoin spot ETF’lerinin başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesini takip ediyor. Öngörülen net girişler, işlemlerin ilk altı ayı içinde spot Ethereum ETF’leri için yönetim altındaki varlıklarda toplam 13-15 milyar dolara dönüşebilir.

Bu, daha önce finansal hizmetler sağlayıcısı Citi’nin tahminlerini yansıtıyor. Citi, spot Bitcoin ETF‘lerine net girişlerin 4 Ocak ve 20 Mayıs’taki lansmanları arasında 13 milyar doları aştığını kaydetti. Banka, benzer piyasa değeri düzeltilmiş akışları kullanarak, spot Ether ETF’lerinin piyasaya sürülmesinin aynı dönemde 3,8 milyar ila 4,5 milyar dolar arasında çekebileceğini ve kripto paranın fiyatını %23-28 oranında artırabileceğini belirtti.

Spot Ethereum ETF’ler ne kadar giriş görür?

Ethereum, kripto alanında çeşitlendirme arayan yatırımcılar için iyi bir seçenek sunuyor. Bunun nedeni, günlük aktif adresler ve işlem ücretleriyle ölçülen sürekli büyüyen ağ etkinliği. Ayrıca, coin’in arz dinamiklerindeki değişim onu yatırımcılar için daha da cazip hale getirebilir. Ethereum’un mutabakat mekanizmasının Proof-of-Work’ten (PoW) Proof-of-Stake ağına değişmesinin ardından, Bitcoin’e kıyasla toplam arzında istikrarlı bir düşüş yaşandı. Gemini, raporda şu hususların altını çizdi:

Spot BTC ETF’lerinin yaklaşık ilk altı ayda 15 milyar dolar net giriş yaptığı göz önüne alındığında, %20’nin veya 3 milyar doların altındaki net girişler hayal kırıklığı yaratacaktır. Net girişlerin 5 milyar doları ya da spot BTC ETF’lerine girişlerin üçte birini aşması güçlü bir gösterge olurken, %50’ye ya da 7,5 milyar dolara yaklaşması önemli bir yukarı yönlü sürpriz olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir