Hastanelerde yaşanan yığılmayla ilgili uyarı: Önce aile hekimine gidin

Sağlık Hizmetlerinde Randevu Sistemi Hakkında Açıklamalar

Sağlık hizmetlerinde en çok eleştiri alan konulardan biri olan randevu sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, sistemin önemine dikkat çekti. Randevu sisteminin vatandaşlar tarafından yeterince kullanılmadığını belirten yetkili, özellikle Covid-19 salgını sürecinde randevusuz hastaların oluşturduğu yoğunluğun zorluklara sebep olduğunu vurguladı.

Salgın döneminde randevu almadan gelen hastaların temas artışına neden olabileceğini söyleyen yetkili, sağlık hizmetlerinin sürekliliğini korumak adına randevu sisteminin önemine değindi. Kapasite sınırlarını belirli bir düzende tutmak amacıyla randevu sayısının bir hekim için maksimum seviyede olduğunu ifade eden yetkili, her hastaya ayrılan zamanın da önemine vurgu yaptı.

Hekim eksikliği ve branşlarda yaşanan sıkıntılara da değinen yetkili, özellikle cildiye, kulak burun boğaz ve kardiyoloji gibi branşlarda hekim açığının hissedildiğini aktardı. Aile hekimliği sisteminin güçlendirilmesi ve hastaların öncelikle aile hekimlerine başvurması gerektiğini belirten yetkili, bu sayede uzman desteğinin daha etkin ve verimli kullanılacağını vurguladı.

Sağlık hizmetlerinde randevu sisteminin önemine değinen yetkili, hastaların konforlu ve verimli bir tedavi süreci geçirebilmeleri için randevu taleplerine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Vatandaşlardan aile hekimlerine başvurmalarını ve gerekli durumlarda uzman doktora yönlendirilmelerini rica eden yetkili, bu sayede hastane yığılmalarının önüne geçilebileceğini aktardı.

Bazı Branşlarda Hekim Eksikliği

Hekim sıkıntısı yaşanan bazı branşlara da değinen yetkili, özellikle cildiye, kulak burun boğaz ve kardiyoloji gibi branşlarda hekim eksikliğinin hissedildiğini belirtti. Bu konuda taleplerini ilgili mercilere ilettiklerini söyleyen yetkili, aile hekimliği sisteminin güçlendirilmesiyle hastaların daha etkin bir sağlık hizmeti alabileceğini vurguladı.

Related Posts

Çocukluk travmaları çikolata kisti riskini %60 artırıyor

İsveçli bilim insanları, çocukluk travması bulunan kadınların çikolata kistine yakalanma riskinin travması olmayanlara kıyasla daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

LGS Öncesi Kaygı Uyarısı Geldi!

LGS heyacanı sürüyor. Uzmanlar LGS’ye girecek adaylara ve ailelerine kaygı uyarısında bulundu.  Kaygınızı kontrol edemiyorsanız, çocuğunuzla vakit geçirmeyin!

Skandal sonrası özel hastaneler baştan aşağı değişiyor! Yeni dönem başlıyor

Yenidoğan çetesi skandalının ardından çokça tartışılan özel hastaneler için A’dan Z’ye sistem değişiyor.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Basit bir diş ağrısının altından MS çıkabilir!

Doç. Dr. Nurettin Diker, yüz ağrısı, çene uyuşması ve konuşma güçlüğü gibi belirtilerin bazen Multipl Skleroz’un (MS) ilk işareti olabileceğini belirtti.

“Çocuklarda ekran maruziyeti nedeniyle kabızlık sorunu daha sık görülüyor”

“Çocuklarda ekran maruziyeti nedeniyle kabızlık sorunu daha sık görülüyor”