iOS 18 ve macOS 15 için Parolalar Uygulaması Gelebilir

Apple tarafından iOS 18, iPadOS 18 ve macOS 15 içim yeni bir Parolalar (Passwords) uygulaması yayınlanabilir. Bloomberg‘den Mark Gurman, şirketin böylece 1Password ve LastPass gibi üçüncü taraf uygulamalara ciddi bir alternatif sunmuş olacağını söylüyor. Parolalar uygulaması, iPhone, iPad ve Mac kullanıcılarının kayıtlı oturum açma bilgilerine erişmeleri için daha basit bir yol sağlamış olacak.

Apple’ın işletim sistemlerinde halihazırda yerleşik bir Parolalar özelliği mevcut olsa da bu Ayarlar uygulamasında gizli ve bu anlamda bulması zor olduğu için herkese hitap etmiyor olabilir. Şirket, oturum açma bilgilerini ve parolaları depolamak, tek kullanımlık oturum açma kodlarını desteklemek ve doğrudan Safari’de şifre oluşturma seçenekleri sunmak gibi yeni parola özelliklerini yavaş yavaş tanıtıyor.

Parolalar uygulamasının Apple’ın oturum açma ve parola ayrıntılarını Apple aygıtları arasında senkronize edebilen özelliği olan iCloud Anahtar Zinciri üzerine oluşturulacak. Ayarlar’daki Parolalar’in desteklediği tüm özellikler desteklenecek ve aynı zamanda Vision Pro ve Windows PC’lerde de çalışabilecek.

Uygulama, web siteleri için oturum açma bilgilerini ve parolaları, Wi-Fi ağ parolalarını ve web sitelerinde parola yerine oturum açmak için Face ID veya Touch ID kullanan bir özellik olan Geçiş Anahtarlarını içerecek. Bir kullanıcı oturum açtığında uygulamadaki veriler web sitelerine ve uygulamalara otomatik olarak eklenebilecek.

Apple, WWDC 2024 geliştirici etkinliği sırasında Parolalar uygulamasını duyurabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir