LGS Öncesi Kaygı Uyarısı Geldi!

LGS Hazırlığındaki Ailelere Kaygı Yönetimi Önerileri!

LGS heyecanı devam ediyor. Profesyoneller, LGS’ye yaklaşan adaylar ve aileleri için kaygı konusunda uyarılarda bulundu. Kendinizi kontrol edemiyorsanız, çocuğunuzla vakit geçirmeyin!

Sınavlar öncesi öğrencilerin kaygı yaşayabileceğini belirten uzmanlar, kaygının öğrenilen bilgilerin sınavda etkili bir şekilde kullanılmasını engellediğini ve başarısızlığa neden olduğunu vurguluyor.

LGS sınavına yaklaşırken sınav kaygısının gerçek performansı etkilediğini belirten Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, Sadece sınav gününü ve sonucunu düşünmeyin. Sevdiklerinizle zaman geçirin. tavsiyesinde bulundu. Ailelere dikkat etmeleri gereken noktalara da değinen Taşkın, pozitif gibi görünen ancak çocuklarda ciddi kaygıya neden olabilen ‘sen yaparsın, sen en iyi liseye layıksın’ gibi sözlerin kaçınılması gerektiğine dikkat çekti ve kontrol edemeyen bir ebeveynin devamlı çocukla olmasının doğru olmadığını belirtti. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, 15 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde sınava girecek öğrencilere ve ailelerine kaygı yönetimi hakkında önerilerde bulundu.

Kaygıyı baskılamayın, kontrol altında tutmaya çalışın!

Sınav kaygısının, önceden öğrenilen bilgilerin sınav sırasında etkili bir şekilde kullanılmasını engellediğini ve başarının düşmesine yol açtığını belirten Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, Sınavın anlamı, zihindeki önemi, ailesi ve arkadaşlarındaki yeri ve sınava verdiği değer, sınav kaygısını etkiler dedi. Stresle başa çıkmak için adımlar olduğunu belirten Taşkın, Gerçekçi olmayan düşünceleri gözden geçirmek ve değiştirmek önemli. Nefes alma ve gevşeme egzersizleri, kaygıyı bastırmak yerine belirli bir seviyede tutmak ve dikkati başka yerlere odaklama teknikleri, kullanılabilecek baş etme yöntemleridir. şeklinde konuştu.

Sadece sınav günü ve sonucunu düşünmeyin!

Sınav kaygısının gerçek performansı etkilediğini vurgulayan Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, Kaygıya kapılırsanız, gerçek potansiyelinizin altında bir sonuç alırsınız. uyarısında bulundu. Taşkın, dikkat edilmesi gereken diğer noktaları şu şekilde sıraladı: Sınavdan önce uyku düzeninizi düzeltin, beslenmeye önem verin, beden ve rahatlama egzersizleri yapın, negatif düşüncelere takılmayın, odak noktanızı değiştirebiliyorsanız, sevdiklerinizle zaman geçirin. Son gün ders çalışmayın!

Kaygınızı kontrol edemiyorsanız, sınav öncesi çocuğunuzla vakit geçirmeyin!

Sınav öncesinde ailelerin çocuklarına olumlu geri bildirimlerde bulunması gerektiğini vurgulayan Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, Sonuç yerine sürecin önemli olduğunu çocuğa anlatılmalı ve çocuk yaptığına değer verilmelidir. Sınav öncesi ve sonrası aileler destek olmalı, çocukları bir başkasıyla kıyaslamamalıdır. dedi. Ailelerin empati yaparak çocuklarının heyecanını anladıklarını belirtmeleri gerektiğini kaydeden Taşkın, Aileler çocuklarını cesaretlendirmelidir. Sonuç ne olursa olsun, çocuğunuzun sevildiğini bilmesi gerekir. Sınav gününde ailenin heyecanı sınavla ilgili olmamalıdır. Bilinmeden pozitif bir şekilde söylenen ‘sen yapabilirsin, sen en iyi liseye gidersin’ cümleleri çocuklarda büyük kaygıya neden olabilir. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Çocukluk travmaları çikolata kisti riskini %60 artırıyor

İsveçli bilim insanları, çocukluk travması bulunan kadınların çikolata kistine yakalanma riskinin travması olmayanlara kıyasla daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Skandal sonrası özel hastaneler baştan aşağı değişiyor! Yeni dönem başlıyor

Yenidoğan çetesi skandalının ardından çokça tartışılan özel hastaneler için A’dan Z’ye sistem değişiyor.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Basit bir diş ağrısının altından MS çıkabilir!

Doç. Dr. Nurettin Diker, yüz ağrısı, çene uyuşması ve konuşma güçlüğü gibi belirtilerin bazen Multipl Skleroz’un (MS) ilk işareti olabileceğini belirtti.

“Çocuklarda ekran maruziyeti nedeniyle kabızlık sorunu daha sık görülüyor”

“Çocuklarda ekran maruziyeti nedeniyle kabızlık sorunu daha sık görülüyor”

Hastanelerde yaşanan yığılmayla ilgili uyarı: Önce aile hekimine gidin

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, hastanelerde yaşanan yığılmalarla ilgili öncelikle vatandaşları aile hekimine gitmesi uyarısında bulunarak “Lütfen aile hekimine gidin. O gerek görürse sizi kendisi de randevu alarak ilgili hastaneye uzmana gönderebilir” dedi.