“Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması” için son başvuru tarihi 16 Mayıs

Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması İle Üretim Süreçlerinde Dijitalleşme Artıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (STB) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) iş birliğiyle düzenlenen Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması, üretim süreçlerinde dijitalleşmenin yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.

Yarışma, üretim, planlama, stok takibi, tedarik, pazarlama, yönetim ve karar destek, lojistik ve enerji kullanımı gibi alanlarda verimlilik, kalite, hız ve esneklik artışı sağlayarak Türkiye’nin küresel rekabet gücünü güçlendirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda yarışma, ihtiyaç duyulan dijital teknolojilerin yerli ve milli imkanlarla geliştirilmesini teşvik ediyor.

Yarışmanın bu yılki odak noktası ise fabrika içi lojistikte veya depolarda kullanılabilecek, belirli yükleri taşıyabilen ve otonom şekilde hareket eden güdümlü robotlar. Yarışmacılardan, endüstriyel robot teknolojilerine katkı sağlayacak, yenilikçi ve işlevsel çözümler geliştirmeleri bekleniyor.

Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması, Temel Seviye ve İleri Seviye olmak üzere iki ayrı kategoride düzenleniyor. Katılımcılar, Teknik Yeterlilik Formu, Proje Detay Raporu, Hareket ve Kabiliyet Videosu aşamalarından geçerek finale yükselecekler.

Yarışmanın son başvuru tarihi 16 Mayıs olarak belirlendi. Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm lise (Açık Öğretim dahil) ve üniversite öğrencileri (lisans, ön lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim dahil) ve mezunlar yarışmaya katılabiliyor. Katılım en az 3 en fazla 15 kişilik takımlar halinde gerçekleştirilebiliyor. Yarışmada dereceye giren takımlara yüksek ödüller verilecek. Temel Seviye kategorisinin birincisi 150 bin TL, ikincisi 120 bin TL, üçüncüsü 100 bin TL ödül alacak. İleri Seviye kategorisinin birincisi 200 bin TL, ikincisi 150 bin TL, üçüncüsü ise 120 bin TL ödül kazanacak.

Related Posts

macOS 26 Tahoe tanıtıldı: Yeni Mac arayüzü ile ilgili tüm detaylar!

Apple, WWDC 2025 sunumunda yeni Mac arayüzü macOS 26 Tahoe sürümünü tanıttı. Tıpkı iOS işletim sisteminde olduğu gibi yepyeni bir tasarım dili, üretkenliği artıran güçlü özellikleri ve Apple Intelligence’ın etkisiyle Mac tarafında da köklü değişiklikler var.

Evrendeki en güçlü patlama keşfedildi

Evrenin dört bir yanında devasa gök cisimleri akılalmaz miktarda enerji salıyor. Yıldızlar nükleer füzyon reaktörleri gibi yanarken, kuasarlar Samanyolu’nun binlerce katı parlaklık yayıyor; asteroitler gezegenlere çarpıyor. Ancak Hawaiʻi Üniversitesi Astronomi Enstitüsü’nden (IfA) gökbilimcilerin keşfettiği yeni bir kozmik olay türü, bu olayların hepsini geride bırakıyor. 4 Haziran’da Science Advances dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, evrendeki en enerjik patlamalar artık “aşırı nükleer geçişler” (extreme nuclear transients – ENT) olarak sınıflandırılmalı.

AMD, Nvidia’nın hâkimiyetini kırmak için atağa kalktı

Yarı iletken devi AMD, yapay zekâ yazılımı geliştiren Brium girişimini satın aldığını duyurdu. Şirketin 4 Haziran’da yaptığı açıklamada, anlaşmanın finansal ayrıntıları paylaşılmadı. Brium’un sunduğu çözümler, farklı donanım mimarilerinde yapay zekâ …

Twitch için 2K ve dikey format dönemi başlayacak

Amazon’un sahip olduğu canlı yayın platformu Twitch için yeni bir dönem başlatılıyor. Buna göre platformda artık 2K yani 1440p çözünürlükte ve dikey formatta yayın yapılabilecek.

Nintendo’ya fare geldi

Nintendo’nun 2025’te çıkarmaya hazırlandığı yeni nesil konsolu Switch 2, oyunculara klavye ve fare konforunu getirme konusunda kararlı adımlar atıyor. Konsolun geliştirilmiş Joy-Con 2 kontrolcüleri, masaya konulup hareket ettirildiğinde bir mouse …

20 bin dolarlık insansı ev robotu piyasaya çıkmaya hazırlanıyor

UBTech’in Çin’in yaşlanan nüfusunu hedef alan 20 bin dolarlık insansı robotu, Tesla’nın en büyük rakibi olarak gösteriliyor.